По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми за подпомагане

...
По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми за подпомагане
Коментари Харесай

Оставиха в ареста задържаните край Чирпан за трафик на мигранти

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът задържа двама обвиняеми за подкрепяне на 46 жители на Афганистан да преминат нелегално през страната.
Районен съд-Чирпан дефинира мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на двамата мъже-на 27 и на 29 години, предаде БНР.
Те са привлечени като обвинени за това, че на 26 февруари на автомагистрала „ Тракия “, за да набират за себе си 20 000 лв., противозаконно подкрепили на афганистански жители, измежду които и 7 деца, да преминат страната в нарушаване на закона. За задачата мигрантите били превозени в товарен автомобил.
С разпореждане на дежурен прокурор двамата мъже бяха арестувани на 26 февруари за период до 72 часа.
На 28 февруари наблюдаващият прокурор внесе искане в Районен съд-Чирпан за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо двамата обвинени, което бе почетено.
Определението на Районен съд-Чирпан може да се апелира пред Окръжен съд-Стара Загора.
Товарният микробус, който катастрофира с 46 мигранти в неделя край Чирпан, е бил претрупан и в неприятно техническо положение, заяви Дичо Атанасов, областен прокурор на Стара Загора. Един човек почина, а 9 от афганистанците, потърпевши при случая, остават за лекуване в университетската болница в града в устойчиво положение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР